Russell Reitter och Adam Nilsson säsongsarbetade hos ABK för andra året i rad 2019.
Attraktiv arbetsgivare

Säsongare med gemensamt mål

Två av säsongsarbetarna på ABK under 2019 var Russell Reitter och Adam Nilsson.

Dom kallar sig själv på skoj ”the ugly twins” och säsongsjobbar hos ABK för andra året i rad. När man lyssnar på dem så låter det som om de bara gått och väntat på att säsongen skulle starta och de skulle få börja jobba igen.

– Jag trivs fantastiskt bra, säger Adam Nilsson, och döljer inte att ett fast jobb hos ABK är målet.

Russell tycker och tänker lika. Helt lika är de dock inte. Russell är amerikan. Har bott fem år i Sverige, men pratar väldigt bra svenska.

– Kärleksinvandrare, säger han, och skrattar.

Det är mycket skratt i de här båda killarnas närvaro, och sammanhållningen och kamratskapet bland arbetskamraterna på kontoret på Höjdvägen är ytterligare ett argument för att de trivs så bra.

Medan Adam inte jobbat med trädgårdsarbete innan han kom till ABK så har Russell några års erfarenhet från detta hemma i Maryland i USA. Bland annat jobbade han hos skådespelaren Will Smiths svärföräldrar.

– Den dagen som Will Smith kom på besök var jag hemma och var sjuk, säger han.

Hur är skillnaden på trädgårdarna i USA och Sverige?

– De har finare gräsmattor i USA, men också mycket mer kemikalier och gifter som ger övergödda sjöar med alger och vattendrag som växer igen.

– Så Sverige är bättre, slår han fast.

Som säsongare inleder de sitt arbete i april och jobbar till slutet av oktober. Just nu närmar höjdpunkten sig, säger Russell.

– Det är när skolungdomarna som ska feriearbeta kommer. Det är absolut det roligaste jag vet att ta hand om dem, säger han. Han dementerar att ungdomar idag bara sitter med sin mobiltelefon.

– Nä, jag tror inte jag såg någon i fjol med mobiltelefonen uppe annat än om det ringde, säger han och tar kål på en myt.

Adam bor på Söder och spelar fotboll i Åhus HBK när han inte sköter gräsmattorna hos ABK. Russell bor på Östermalm och är trubadur och musiker på fritiden.

Och när säsongen var slut för den här gången fick Russel möjlighet att fortsätta. Den 1 oktober blev han tillsvidareanställd som fastighetsskötare på ABK.